Начин на приготвяне
Лазаня с патладжан и моцарела - уникално съчетание на вкусове и аромати, които трябва да опитате.
Лука и чесъна нарязваме на ситно, а патладжаните, гъбите и моцарелата - на тънки резени.
В дълбок тиган сипваме зехтина и пържем лука и чесъна, прибавяме патладжаните и гъбите. Задушаваме, разбърквайки от време на време.
Добавяме солта, черния пипер и оставяме да се готви.
Междувременно приготвяме бешамела. Слагаме в тиган маслото, след като се разтопи добавяме брашното и след минута добавяме на части млякото, като не спираме да бъркаме. След това солта, черния пипер и индийското орехче и варим до сгъстяване.
На дъното на подходящ съд за печене слагаме малко сос бешамел, върху него подреждаме кори за лазаня, след това сместа от патладжани и гъби и моцарелата. И така до приключване на продуктите.
Върху най-горния слой изсипваме около 2 с.л. от сместа, моцарелата и накрая соса бешамел.
Покриваме с алуминиево фолио и печем в загрята фурна на 190 градуса около 25 минути, след това махваме фолиото и печем лазанята още 15 минути.
Изваждаме вегетарианската лазаня от фурната, охлаждаме за 15 минути и сервираме.