Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Лазаня с патладжан и моцарела

Лазаня с патладжан и моцарела

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
5217k2k1
Лазаня с патладжан и моцарела
Снимка: Juliya
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Лазаня с патладжан и моцарела - уникално съчетание на вкусове и аромати, които трябва да опитате."

Необходими Продукти

  • кори за лазаня - 10 бр.
  • патладжани - 2 бр.
  • гъби - 200 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • зехтин - 2 с.л.
  • моцарела - 250 г
  • за бешамела
  • краве масло - 50 г
  • брашно - 50 г
  • прясно мляко - 500 мл
  • индийско орехче на прах - 1/2 ч.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лазаня с патладжан и моцарела - уникално съчетание на вкусове и аромати, които трябва да опитате.

Лука и чесъна нарязваме на ситно, а патладжаните, гъбите и моцарелата - на тънки резени.

В дълбок тиган сипваме зехтина и пържем лука и чесъна, прибавяме патладжаните и гъбите. Задушаваме, разбърквайки от време на време.

Добавяме солта, черния пипер и оставяме да се готви.

Междувременно приготвяме бешамела. Слагаме в тиган маслото, след като се разтопи добавяме брашното и след минута добавяме на части млякото, като не спираме да бъркаме. След това солта, черния пипер и индийското орехче и варим до сгъстяване.

На дъното на подходящ съд за печене слагаме малко сос бешамел, върху него подреждаме кори за лазаня, след това сместа от патладжани и гъби и моцарелата. И така до приключване на продуктите.

Върху най-горния слой изсипваме около 2 с.л. от сместа, моцарелата и накрая соса бешамел.

Покриваме с алуминиево фолио и печем в загрята фурна на 190 градуса около 25 минути, след това махваме фолиото и печем лазанята още 15 минути.

Изваждаме вегетарианската лазаня от фурната, охлаждаме за 15 минути и сервираме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: