Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Патладжан-ветрило с моцарела и домати

Патладжан-ветрило с моцарела и домати

Нашата КухняНашата Кухня
Новак
1012722213
Патладжан-ветрило с моцарела и домати
Снимка: Нашата Кухня
1 / 3с Видео
17/11/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3
"Отсега нататък само така ще приготвяме патладжана на фурна"

Необходими Продукти

  • патладжан - 3 бр. (среден размер)
  • чесън - 1 глава
  • домати - 2 бр.
  • моцарела - 2 топки
  • кашкавал - около 100 г
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Правим разрези по средата на патладжаните, като гледаме да не стигаме до дръжката, разрязвайки ги на филийки.

Осоляваме филийките и оставяме за около 15-20 минути, за да се отцедят от горчивия сок.

Докато чакаме, почистваме, счукваме и нарязваме на ситно около 1 глава чесън.

В купичка смесваме чесъна със зехтин.

На филийки нарязваме доматите и моцарелата.

Изстискваме патладжаните от сока им и започваме на намазваме филийките им с чесъна и зехтина, след което нареждаме доматите и моцарелата между тях.

Печем патладжаните на предварително загрята фурна на 180 градуса, за около 30 мин.

Когато са готови поръсваме с настъргания кашкавал и връщаме във фурната за още 5 минути, докато кашкавалът се запече.

Патладжанът-ветрило с моцарела и домати е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Нашата Кухня
Нашата Кухня
Бих искала да добавя клип към рецептата
18.11.2022 12:09
Нашата Кухня
Нашата Кухня
Линк към клипа на рецептата:
18.11.2022 12:08