Начин на приготвяне
Правим разрези по средата на патладжаните, като гледаме да не стигаме до дръжката, разрязвайки ги на филийки.
Осоляваме филийките и оставяме за около 15-20 минути, за да се отцедят от горчивия сок.
Докато чакаме, почистваме, счукваме и нарязваме на ситно около 1 глава чесън.
В купичка смесваме чесъна със зехтин.
На филийки нарязваме доматите и моцарелата.
Изстискваме патладжаните от сока им и започваме на намазваме филийките им с чесъна и зехтина, след което нареждаме доматите и моцарелата между тях.
Печем патладжаните на предварително загрята фурна на 180 градуса, за около 30 мин.
Когато са готови поръсваме с настъргания кашкавал и връщаме във фурната за още 5 минути, докато кашкавалът се запече.
Патладжанът-ветрило с моцарела и домати е готов.
Коментари