Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Бургери»Уникален телешки барбекю бургер

Уникален телешки барбекю бургер

Георги ЧечевГеорги Чечев
Новак
280374
Уникален телешки барбекю бургер1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Можем да сервираме тази класика - телешки барбекю бургер, с картофен чипс и салата."

Необходими Продукти

  • телешка кайма - 750 г
  • лук - 1 бр. ситно нарязан кромид
  • яйца - 1 бр.
  • галета - 1/2 ч.ч.
  • доматена паста - 2 с.л.
  • уорчестър сос - 1 с.л.
  • магданоз - 2 с.л. нарязан пресен
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус млян
  • лук - 3 бр. голям кромид
  • краве масло - 30 г
  • чедър слайс - 6 бр.
  • яйца - 6 бр.
  • бекон - 6 бр. тънки резенчета
  • питки за бургери - 6 бр. големи
  • маруля - 6 бр. листа от
  • домати - 2 бр. нарязани на шайби
  • червено цвекло - 6 бр. резенчета
  • ананас - 6 бр. резенчета
  • доматен сос - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подготвяме барбекюто. Правим смес в голяма купа от каймата, лука, яйцето, галетата, доматената паста, уорчестър соса, магданоза, солта и черния пипер.

Омесваме хубаво с ръце и разделяме на шест равни части. Оформяме всяка порция като кръгло бургерче с дебелина 1, 5 см. Покриваме и оставяме настрани.

Нарязваме трите броя кромид лук на шайби. Слагаме маслото на загрятото барбекю. Изпичаме лучените кръгчета, докато станат кафеникави, като обръщаме често. Отделяме готовите лучени кръгчета настрани и ги държим топли. Намазваме барбекюто с олио.

Изпичаме готовите порции бургери за около 3-4 минути от всяка страна. Като станат готови, ги преместваме в по-студената част на барбекюто, просто да се поддържат топли. На всяко бургерче слагаме по един слайс чедър.

Загряваме малко масло в голям тиган. Изпържваме яйцата и бекона, докато бекона стане хрупкав. Вадим ги от тигана.

Вече сме готови с всички заготовки за нашия уникален телешки барбекю бургер.

В чиния слагаме леко запечените бургер питки, нарязани наполовина. Слагаме във всяка питка по 1 листенце от марулята, доматена шайба, резенче цвекло и ананас.

Отгоре слагаме изпечения бургер, а след това готовите лукчета, яйце, бекон и доматен сос.

Най-отгоре слагаме другата половина от питката.

Можем да сервираме тази класика с картофен чипс и салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: