Начин на приготвяне
Подготвяме барбекюто. Правим смес в голяма купа от каймата, лука, яйцето, галетата, доматената паста, уорчестър соса, магданоза, солта и черния пипер.
Омесваме хубаво с ръце и разделяме на шест равни части. Оформяме всяка порция като кръгло бургерче с дебелина 1, 5 см. Покриваме и оставяме настрани.
Нарязваме трите броя кромид лук на шайби. Слагаме маслото на загрятото барбекю. Изпичаме лучените кръгчета, докато станат кафеникави, като обръщаме често. Отделяме готовите лучени кръгчета настрани и ги държим топли. Намазваме барбекюто с олио.
Изпичаме готовите порции бургери за около 3-4 минути от всяка страна. Като станат готови, ги преместваме в по-студената част на барбекюто, просто да се поддържат топли. На всяко бургерче слагаме по един слайс чедър.
Загряваме малко масло в голям тиган. Изпържваме яйцата и бекона, докато бекона стане хрупкав. Вадим ги от тигана.
Вече сме готови с всички заготовки за нашия уникален телешки барбекю бургер.
В чиния слагаме леко запечените бургер питки, нарязани наполовина. Слагаме във всяка питка по 1 листенце от марулята, доматена шайба, резенче цвекло и ананас.
Отгоре слагаме изпечения бургер, а след това готовите лукчета, яйце, бекон и доматен сос.
Най-отгоре слагаме другата половина от питката.
Можем да сервираме тази класика с картофен чипс и салата.