Начин на приготвяне
След като шаранът ни е почистен, се подготвя плънката. Лукът се почиства и нарязва на ситно.
Морковите се обелват и измиват. Настъргват се. В тиган се слага олио да загрее. Добавят се приготвените зеленчуци, за да се запържват.
Добавят се и гъбите, без течността от буркана, добавя се и булгур да се запържват. Сипва се течността от гъбите. Овкусява се със сол и черен пипер. Разбърква се.
Добавя се още вода до сготвяне на булгура. Шаранът се измива и се слага в голяма тава. Осоляват се добре от външната страна. Пълни се с приготвената плънка.
Залива се, за да не изпада плънката, но не е задължително. Картофите се обелват и измиват. Нарязват се на средно големи парчета.
Разполагат се в тавата около пълнения шаран. Овкусяват се със сол и малко олио. Разбъркват се. Добавя се малко вода и се пъха във фурната.
Пече се до готовност на картофите. Рибата във фурната е готова по-бързо. Около 40 минути до час е необходим във фурната на пълнения шаран с булгур и картофи.