Начин на приготвяне
Сварете беленото жито до омекване на зрънцата. Сипете в голяма цедка и измийте под течаща студена вода. Оставете да изстине.
По същия начин процедирайте и ако правите салатата с киноа вместо жито.
Измийте спаначените листа и хубаво ги отцедете. Ако има по-големи, може да ги накъсате.
Почистете и нарежете ягодите на кръгчета.
Смесете всички тези продукти в голяма купа и овкусете със сол, хубав зехтин и балсамов оцет (бял или тъмен).
Добавете печеното кашу и разбъркайте добре.
Разпределете салатата със спанак на порции и накрая сложете кубчета от сирене Дунавия или Фета.
В случай че ползвате Фета, може да я разбъркате с всички други продукти, но при Дунавията е по-добре да се сложи накрая поради това, че е по-мека и кремообразна.
Разкошна салата с жито с изненадващо добрата комбинация на спанак, ягоди, кашу и сирене.
Житото или киноата пък добавят плътност на спаначена салата с кашу и ягоди и я правят по- засищаща и още по- полезна.
Добър апетит!