Начин на приготвяне
Спанакът се накисва във вода. Така той придобива свежест и се измива по-добре. Ягодите се накисват във вода.
Спанакът се изплаква с чиста вода и се отцежда. Нарязва се на едри ленти. Слага се в голяма купа, посолява се и се добавя зехтин. Разбърква се, като леко се намачква.
Разпределя се в чинии, в които ще бъде сервирана салатата с ягоди.
Ягодите се доизмиват и почистват. Нарязват се на 2 или 4 парчета, според големината им. Добавят се върху спаначената основа на салатата.
Авокадото се обелва и нарязва на кубчета. Също се добавя отгоре. Синьото сирене се нарязва на кубченца и се поръсва. Поднася се по този начин, без да се разбърква за по-красива визия.
Преди консумация се разбърква за разпределяне на вкусовете.
Спаначената салата с ягоди и синьо сирене се приготвя бързо, свежа е, различна и страшно вкусна.
Това са поне 4 причини да я приготвите и поднесете на своето семейство или приятели разкошната лятна салата.