Пиле със сос от копър

Нина НордНина Норд
Джедай
306268
Пиле със сос от копър1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Вместо стандартното пиле фрикасе защо този път не приготвите едно по-различно пиле със сос от копър"

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • бульон - 2 кубчета пилешки
  • бял пипер - 8 зърна
  • масло - 3 с.л.
  • брашно - 3 с.л.
  • яйца - 1 бр. (жълтък)
  • сметана - 100 г
  • черен пипер - на вкус млян
  • захар - 1 ч.л.
  • копър - ½ връзка
  • лимони - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се измива и се сварява на слаб огън за около 40 минути заедно с лука, кубчетата бульон, белия пипер и няколко клонки копър.

Пилето се вади от тенджерата, маха се кожата и се обезкостява. Месото се реже на не много едри парчета. Бульонът се отцежда.

Сосът се приготвя, като маслото се стопява и се смесва с брашното. Охлажда се и се добавя бульонът, като постоянно се разбърква. Вари се наслаб огън около 15 минути при непрекъснато бъркане. Жълтъкът се разбива със сметаната.

Сосът се охлажда и се смесва с жълтъка. Добавя се солта, черният пипер, лимоновият сок и захарта. Добавя се нарязаният на ситно копър и парчетата пиле. Всичко се разбърква и се оставя половин час да попие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

User#206770
User#206770
Вместо копър слагам магданоз ;)
19.09.2020 13:40