Заешка капама

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Заешка капама1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
200 мин.
Порции
4
"Вкусна капама с крехко заешко месо и дъхави подправки!"

Необходими Продукти

  • заек - 1 бр.
  • лук - 1 кг малки лукчета
  • домати - 2 бр.
  • чесън - 1 глава
  • дафинов лист - 2 бр.
  • червено вино - 1 в.ч.
  • оцет - 1 ч.ч.
  • черен пипер - млян и на зърна
  • червен пипер
  • магданоз
  • сол
  • олио - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Внимателно почистете заека. Нарежете го на порционни парчета и го накиснете поне за 4 часа в смес от оцет и 2 ч.ч. вода.

Извадете месото от маринатата и всяко отделно парче натрийте със сол, черен и червен пипер. Взимате дълбок глинен съд и нареждате на дъното му ред заешко месо.

Отгоре нареждате един ред малки, цели глави лукчета. Подправяте със сол, черен пипер, червен пипер и ситно нарязан магданоз.

Добавете и 1 дафинов лист. Покрийте с още един ред заешко месо, която отново покривате с лукчета и подправки.

Полейте продуктите със 100 мл олио, червеното вино и 2 ч.ч. вода. Захлупете плътно и печете капамата около 3 часа на тих огън (140-150 градуса) без да разбърквате.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
52
44
32
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Станислава Вълкова
Станислава Вълкова
Хубава рецепта.
24.11.2018 16:35