Начин на приготвяне
Внимателно почистете заека. Нарежете го на порционни парчета и го накиснете поне за 4 часа в смес от оцет и 2 ч.ч. вода.
Извадете месото от маринатата и всяко отделно парче натрийте със сол, черен и червен пипер. Взимате дълбок глинен съд и нареждате на дъното му ред заешко месо.
Отгоре нареждате един ред малки, цели глави лукчета. Подправяте със сол, черен пипер, червен пипер и ситно нарязан магданоз.
Добавете и 1 дафинов лист. Покрийте с още един ред заешко месо, която отново покривате с лукчета и подправки.
Полейте продуктите със 100 мл олио, червеното вино и 2 ч.ч. вода. Захлупете плътно и печете капамата около 3 часа на тих огън (140-150 градуса) без да разбърквате.
Коментари