Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Милфьой»Френски милфьой с малини

Френски милфьой с малини

редакция:
Нина НордНина Норд
Джедай
306270
Френски милфьой с малини1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Изящен, лек и толкова ароматен, че почти ни е мъчно да му посегнем, почти ."

Необходими Продукти

  • бутертесто - 100 г
  • сметана - 100 г
  • малини - 200 г
  • червено вино - 1 ч.ч.
  • захар - 100 г
  • пудра захар - 100 г
  • кокос - 10 г стърготини
  • целувки - 4 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тестото се разточва тънко и се изрязват кръгчета с чаша или квадрати с нож. Пекат се 20 минути на 180 градуса.

Виното и захарта се смесват. След разтваряне на захарта се добавят малините. Варят се половин час на бавен огън до сгъстяване.

Сметаната се разбива, добавя се пудрата захар. Всяко кръгче тесто се намазва със сос от малини, отгоре се слага сметана.

Отгоре се слага още едно кръгче, малини и сметана, отгоре още едно кръгче, малини и се украсява с целувка. Поръсва се с кокосови стърготини.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: