Начин на приготвяне
В дълбока купа сипваме добре омекналата мас, която разбиваме на крем със захарта.
Когато сместа е разбита напълно, прибавяме киселото мляко със содата и разбитите яйца.
Тука е моментът да кажа, че ако използвате бакпулвера, той се пресява с брашното. Ако се използва амонячна сода - тя се разтваря в 1 ч.л. оцет и се прибавя.
Разбъркваме добре, добавяме и ванилията и постепенно сипваме брашното.
Брашното добавяме с лъжица или шпатула до получаване на меко тесто.
Тестото оставяме поне за половин час в хладилника.
Вземаме си тавичката от печката, покриваме я с хартия за печене, и започваме да шприцоваме гъсенички, които разпределяме на малко разстояние една от друга.
Поставяме шприцованите сладки в предварително загрята фурна на 170-180 градуса.
Печем до бледо-розово или около 12-13 минути.
Бабините сладки гъсенички са готови.