Начин на приготвяне
В купа натрошете маята и добавете захарта, натрошете маята в тях и бъркайте, докато се разтвори. Прибавете разбитите яйца, олиото и солта, замесете меко тесто, прибавяйки на етапи от пресятото брашно. Оставете тестото, покрито със стреч фолио, да втаса за 1 час.
Втасалото тесто разделете на 40 топки - колкото яйце. Всяко топче разтворете на правоъгълна кора с помощта на точилка.
В единия край на кората направете 4-5 разреза на ленти до средата на кората. Поставете избраната от вас плънка (извара, сирене с яйца, сладко, кренвирш и др.) в ненарязаната част и навийте на руло към разрезите.
Наредете кифличките в тава постлана с хартия за печене и оставете за 40 минути да втасат отново.
Намажете памук кифличките с разбитото яйце, смесено с 1 с.л. олио, и поставете тавата в предварително нагрята на 200 °C фурна, печете за около 15-20 минути до златисто.
Изпечените памук кифлички гъсенички още горещи намажете с масло и покрийте с чиста кърпа за около 10 минути.