Начин на приготвяне
Нарежете агнешките гърди на порции и ги овкусете със сол, черен и червен пипер, като втриете подправките.
Оставете месото да престои 1 час.
Измийте добре пресните картофи, без да ги белите. Поръсете ги със сол и черен пипер и разбъркайте.
Наредете месото в тава, а между него сложете картофите.
Нарежете маслото и добавете и него.
Сложете също пресни листа джоджен и налейте бирата.
Покрийте тавата с алуминиево фолио и сложете да се пече в загрята фурна на 250 градуса за 1 час. След това намалете температурата на 200 градуса и печете агнешкото още около час и половина, до готовност.
След като агнешкото с картофи е готово махнете фолиото и върнете във фурната за още 15 минути, за да се запече.
Добър апетит!
Към Агнешки гърди с пресни картофи сервирайте сочна салата.