Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Печено агнешко»Агнешки гърди с пресни картофи

Агнешки гърди с пресни картофи

Агнешки гърди с пресни картофи
Снимка: Росица Петрова
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
200 мин.
Порции
5
"Към Агнешки гърди с пресни картофи сервирайте сочна салата."

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1.2 кг гърди с кост
  • картофи - 500 г пресни
  • бира - 250 мл
  • джоджен - 3 стръка пресен
  • масло - 50 г
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете агнешките гърди на порции и ги овкусете със сол, черен и червен пипер, като втриете подправките.

Оставете месото да престои 1 час.

Измийте добре пресните картофи, без да ги белите. Поръсете ги със сол и черен пипер и разбъркайте.

Наредете месото в тава, а между него сложете картофите.

Нарежете маслото и добавете и него.

Сложете също пресни листа джоджен и налейте бирата.

Покрийте тавата с алуминиево фолио и сложете да се пече в загрята фурна на 250 градуса за 1 час. След това намалете температурата на 200 градуса и печете агнешкото още около час и половина, до готовност.

След като агнешкото с картофи е готово махнете фолиото и върнете във фурната за още 15 минути, за да се запече.

Добър апетит!

Към Агнешки гърди с пресни картофи сервирайте сочна салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: