Начин на приготвяне
Измиваме картофите и остъргваме с нож тънката кора. Режем ги на големи кубчета. Слагаме ги в купа и поръсваме със сол и черен пипер и объркваме, за да се овкусят добре.
Нарязваме на порции с желана големина агнешките ребърца. После ги измиваме добре с вода. От всички страни ги поръсваме със сол, черен пипер и накрая с червен пипер, като ги натриваме с ръце.
Нарязваме пресен джоджен на ситно. Поръсваме агнешкото с него.
Оставяме ги так за кратко, за да поемат подправките.
Слагаме картофите в дълбока тава по цялото дъно. Върху тях нареждаме агнешките ребърца. Поливаме с олиото навсякъде. Последно слагаме топла вода.
Печем на 220 градуса в загрята фурна до пълното изпичане на картофите и докато месото стане с хубава коричка.
След 20 мин от печенето слагаме фолио отгоре и печем. Дави е сладко!