Начин на приготвяне
За кето сладкиша разделете белтъците и жълтъците. Към жълтъците прибавете подсладителя и ванилията. Разбийте с миксер хубаво, докато сместа изсветлее. След това добавете маслото и крема сиренето и отново разбийте.
Добавете лимоновия сок, настърганата кора, бадемовото брашно и бакпулвера. Объркайте с шпатула, не с миксер.
Разбийте с миксер белтъците много хубаво на сняг. Прибавете разбитите белтъци към другата смес на два пъти. Разбъркайте с шпатула.
Намажете с масло формата, в която ще печете диетичния кекс. Изсипете сместа на два-три пъти и добавете шоколадовите капки.
Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса за 30-40 минути. Зависи от фурната. Моята е газова.
Ползвам малка тава - 20 см.
Кето бадемов кекс с лимон и шоколадови капки - здравословен десерт за любителителите на кето рецептите.
Източник: Вкусни рецепти с Валерия