Начин на приготвяне
С тази яйчена салата ви предлагам да уползотворите няколко от боядисаните яйца, останали от Великден.
Намачкайте на пюре едно добре узряло авокадо и прибавете към него прясно изцеден лимонов сок.
Обелете и нарежете на ситно 2 твърдо сварени яйца. Може и да ги намачкате с и вилица.
Прибавете ги към авокадото заедно с лъжица, две кисело мляко и нарязан на ситно 1 стрък пресен лук, само зелената част. Лукът може да замените с пресен чесън.
Подправете салатата със сол и черен пипер на вкус и разбъркайте.
Бърза, лесна и здравословна яйчена салата с авокадо, която сервирайте с няколко препечени филийки пълнозърнест хляб.
Добър апетит с любимата пролетна яйчена салата!