Начин на приготвяне
Лесна и бърза за приготвяне пролетна супа от коприва с киноа!
Наливаме водата в тенджерка, подсоляваме я с хималайска сол и захлупваме с капак.
Слагаме я на котлона и щом заври прибавяме в нея картофите, които предварително сме обелили и нарязали на малки кубченца. Щом водата отново заври – прибавяме киноата.
Разбъркваме с дървена бъркалка, захлупваме с капак и оставяме да се варят.
През това време измиваме копривата, нарязваме я с помощта на кухненска ножица и добавяме към супата.
Измиваме старателно и другите зелени свежи листенца: пресен лук, бяла куча лобода, звездица.
Нарязваме ги на ситно и ги сипваме в тенджерката към другите продуктите. Варим докато омекнат зеленчуците.
Подправяме с черен млян пипер, шарлан (нерафинирано слънчогледово масло) и още малко хималайска сол, ако е нужно.
В купичка разбъркваме яйцето с вилица. Малко преди супата да е готова, застройваме с него супата, като разбъркваме енергично, докато го добавяме, за да се получат ситни яйчени парченца.
Варим още няколко минутки и сваляме супата от коприва от котлона.
Коментари