Начин на приготвяне
Лукът се нарязва на ситно. В тенджера се слага около 100 мл. олио. Лукът се изсипва в сгорещената мазнина. Подправя се с куркумата и се оставя да се задуши.
Картофите и морковите се почистват и се нарязват на кубчета. Прибавят се към задушения лук. Разбъркваме, похлупваме и оставяме за кратко да се задуши. Добавям виното, около две чаши вода, разбърквам, внимавам да не загори и оставям на тих огън да се варят зеленчуците.
Пристъпваме към зеленията. Лападът и копривата се почистват. Лападът се нарязва на тънки, дълги ленти, копривата се нарязва на ситно. Добавят се към картофите и морковите. Разбъркват се и се оставят да се задушават. При необходимост се долива още една чаша вода.
Към готовото ястие се подправя със сол на вкус и пушен червен пипер.