Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Супа от коприва»Пролетна супа с коприва и крема сирене

Пролетна супа с коприва и крема сирене

Албена АтанасоваАлбена Атанасова
Мастър Шеф
1719876745
Пролетна супа с коприва и крема сирене
Снимка: Албена Атанасова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Ароматна пролетна супичка с плътен вкус - наслада за сетивата"

Необходими Продукти

  • коприва - 1 шепа прясна
  • крема сирене - 1 опаковка
  • картофи - 4 бр.
  • лук - 1 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • магданоз - 2 г.
  • царевично брашно - 1 с.л.
  • червен пипер - 10 г
  • сол - 10 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прясната коприва внимателно измийте и накъсайте на едри парчета. По-дребните листенца може да останат цели.

Картофите, морковите и лукът изчистете и нарежете на желаната от вас големина. В моята рецепта картофите и лукът са на ситно, а морковите на кръгчета.

Сложете вода в тенджера и прибавете вече нарязаните моркови, картофи и лук. Царевичното брашно размийте с малко вода и сложете да ври заедно със зеленчуците.

След като морковите започнат да омекват добавете и копривата, червения пипер и солта. Варете супата още десет минути.

Сервирайте топла с парченца крема сирене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: