Начин на приготвяне
Загрейте фурната на 175 С. Намазнете тава с малко мазнина. В голяма купа смесете 100 г размекнато масло и захарта. Разбийте заедно с яйцата, като ги слагате едно по едно. След това добавете сметаната и 1 ч.л. ванилия.
Смесете брашното, содата и солта. Добавете към тестото. Накрая сложете намачканите банани. Разстелете тестото в приготвената тава. Печете за 20-25 минути в загрята фурна до суха клечка.
Оставете сладкиша да се охлади, след това го намажете с глазурата.
За глазурата: разбийте с миксер крема сиренето и останалото масло. Добавете пудрата захар и продължете разбиването, но на ниска степен. Добавете и останалата ванилия. Разбъркайте с лъжица.