Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Бананов сладкиш с крема сирене

Бананов сладкиш с крема сирене

ВикторияВиктория
Новак
2188215
Бананов сладкиш с крема сирене1 / 2
22/06/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
12
"Любимият сладкиш на малки и големи... най-вече на големи"

Необходими Продукти

  • масло - 220 г краве
  • захар - 1.5 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • сметана - 1 ч.ч. квасена
  • ванилия - 2 ч.л.есенция
  • брашно - 2 ч.ч.
  • сода - 1 ч.л. бикарбонат
  • сол - 1 щипка
  • банани - 3 бр.
  • крема сирене - 120 г
  • пудра захар - 2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 175 С. Намазнете тава с малко мазнина. В голяма купа смесете 100 г размекнато масло и захарта. Разбийте заедно с яйцата, като ги слагате едно по едно. След това добавете сметаната и 1 ч.л. ванилия.

Смесете брашното, содата и солта. Добавете към тестото. Накрая сложете намачканите банани. Разстелете тестото в приготвената тава. Печете за 20-25 минути в загрята фурна до суха клечка.

Оставете сладкиша да се охлади, след това го намажете с глазурата.

За глазурата: разбийте с миксер крема сиренето и останалото масло. Добавете пудрата захар и продължете разбиването, но на ниска степен. Добавете и останалата ванилия. Разбъркайте с лъжица.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: