Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Ябълков Сладкиш»Ябълков сладкиш с крема сирене

Ябълков сладкиш с крема сирене

ДариатиДариати
Чирак
815021905021
Ябълков сладкиш с крема сирене
Снимка: Дариати
1 / 2
12/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
12
"Представяме ви най-нежният убиец на диети и нарушител на новогодишни обещания за отслабване - ябълков сладкиш с крема сирене"

Необходими Продукти

  • яйце - 1 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • масло - 3 с.л. или олио
  • прясно мляко - 1/3 ч.ч.
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • канела - 1/2 ч.л.
  • орехи - 1 1/2 ч.ч. смлени
  • ябълки - 1 ч.ч. настъргани
  • За заливката
  • крема сирене - 300 г
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • ванилия
  • смлени орехи - 1/2 ч.ч. за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцето се разбива със захарта. Добавят се разтопеното масло (олио), прясното и киселото мляко. Разбърква се добре.

Добавя се брашното, смесено с бакпулвера и канелата. Накрая се слагат орехите и чашата настъргани и отцедени ябълки.

Тестото се изсипва в тавичка, покрита с хартия за печене. Отгоре се залива със сместа от крема сирене.

Тя се приготвя, като се разбиват добре крема сиренето, яйцата и захарта.

Сладкишът се пече на 180 градуса около 30 мин.

Като се извади, се поръсва със смлени орехи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: