Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Шоколадов кейк с банан и кафе

Шоколадов кейк с банан и кафе

ВикторияВиктория
Новак
2194
Шоколадов кейк с банан и кафе2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • кафява захар - 1/2 ч.ч.
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • масло - 200 г краве
  • яйца - 2 бр.
  • банани - 3 бр.
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч.краве
  • ванилия - 1 к.л. есенция
  • кафе - 1.5 с.л. разтворимо
  • брашно - 300 г тип 500
  • какао - 1/2 ч.ч.
  • сода - 1 ч.л. бикарбонат
  • сол - 1 щипка
  • шоколад - 1.5 бр.
  • вода - 1 с.л.
  • пудра захар - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте кафявата и бялата захар заедно с 150 г масло. Разбъркайте заедно 1 с.л. кафе с ванилията. Сложете смачканите банани, яйцата, киселото мляко и кафето в маслото със захарта и разбийте всичко отново. Смесете с брашното, какаото, содата и солта. Добавете към първата смес бавно. Не разбивайте прекалено.

Начупете по-голямата част от шоколада и ги сложете към сместа. Разбъркайте с ръка. Прехвърлете сместа в намазнена форма за кейк. Печете за 1 час на 180 С. Извадете от фурната и оставете да се охлади за 15 минути. Объркайте и отново оставете да изстине, но напълно.

Разтворете останалото кафе във водата и смесете с останалото масло. Бавно добавете пудрата захар, трябва да се получи кремообразна смес. Намажете кейка отгоре с глазурата. Поръсете с начупения шоколад, който остана. Нарежете и сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

2.7
50
41
30
22
10
Дай твоята оценка: