Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Печени пъдпъдъци с трюфели

Печени пъдпъдъци с трюфели

Нина НордНина Норд
Джедай
306268
Печени пъдпъдъци с трюфели2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4
"Истински празник за сетивата и храна за душата"

Необходими Продукти

  • пъдпъдъци - 4 бр.
  • гъши дроб - 200 г
  • трюфели - 50 г
  • мандарини - 2 бр.
  • босилек - 4 клонки
  • масло - 2 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • портокалов сок - 2 с.л.
  • черен пипер - ¼ ч.л.
  • сол - ½ ч.л.
  • червено вино - 2 с.л.
  • галета - 3 с.л.
  • маруля - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пъдпъдъците се измиват, подсушават се и се натриват отвътре с половината сол и с черния пипер. Босилекът се нарязва на ситно. Гъшият дроб се реже на кубчета и се пържи в маслото.

Добавя се половината вино и се задушава 2 минути на бавен огън. Трюфелите се нарязват на ситно и се смесват с босилека, дроба и галетата и с тази плънка се пълнят пъдпъдъците.

Всеки пъдпъдък се зашива и се пече на 200 градуса до златисто. Салатата се реже на ивици, мандарините се обелват и се накъсват на парчета.

Портокаловият сок се смесва с останалата сол, виното, олиото и заедно с мандарините се добавя към нарязаната салата. Във всяка чиния се слага по един пъдпъдък, на който се махат конците, и салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: