Начин на приготвяне
Сложете пилешките бутчета в тенджера с подсолена, студена вода и оставете да къкрят за 30 минути, като отстранявате образувалата се пяна.
Добавете нарязаните на едро една глава лук, един морков и една пръчка селъри, всички скилидки чесън, дафиновите листа, стръкчетата мащерка, розмарин (по желание) и оставете всичко да заври на по-висока температура. Варете около час.
Когато пилешката супа се свари, внимателно извадете пилешкото в голяма чиния и отделете месото от костите. Прецедете бульона и го върнете обратно в тенджерата. Оставете да заври отново.
Добавете останалите вече ситно нарязани зеленчуци и обезкостеното месо. Гответе 20 минути, докато омекнат зеленчуците. В отделен съд сварете юфката или спагетите до степен ал денте, отцедете ги и ги оставете настрана.
Малко преди да махнете английската супа от котлона, прибавете полусварената паста. Точно преди сервиране добавете магданоза в тенджерата заедно с ябълковия оцет. Ако е необходимо, добавете още сол и черен пипер на вкус.
Английска пилешката супа - вкусна, питателна и пъстра.