Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пилаф»Пилаф с агнешко по кавказки

Пилаф с агнешко по кавказки

Нина НордНина Норд
Джедай
306268
Пилаф с агнешко по кавказки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1 кг
  • ориз - 300 г
  • вода - 600 мл
  • лук - 3 глави
  • шафран - на върха на ножа
  • ким - 1 ч.л.
  • черен пипер - ¼ ч.л.
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се измива няколко пъти с гореща вода, а след това със студена. Залива се с вода със стайна температура и се оставя за 1 час. Месото се изчиства от сухожилията и ципите и се нарязва на ситно.

Месото се запържва на слаб огън, добавя се нарязаният на ситно лук и се пържи при непрекъснато бъркане, докато стане златист. Добавя се оризът, добавя се студена вода, сол и се кипва.

След 15 минути се добавя черният пипер, кимът и шафранът, смесен с малко вода. Задушава се още 15 минути, за да омекне оризът и месото. Сваля се от котлона, покрива се с капак и се завива с кърпа. Оставя се на топло за 10 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: