Агнешко – пилаф

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Агнешко – пилаф1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
105 мин.
Порции
8
"Когато видите, че всички идват на масата с големите чинии, да знаете, че на всички много им се е усладило това Агнешко-пилаф"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 750 г
  • ориз - 1 ч.ч.
  • лук - 2 глави
  • целина - ¼ глава
  • моркови - 1 бр.
  • магданоз - 1 връзка
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се отделя от костите и от тях, заедно с моркова, целината и една глава лук, се сварява бульон.

Оризът се задушава в част от маслото. Добавя се бульон в съотношение 2:1 и щом заври, се слага във фурната за 20 минути. Месото се нарязва на парченца и се задушават в останалото масло. Добавя се другата глава лук, нарязана на дребно.

Поръсва се със солта и черния пипер и се залива с една чаша бульон. Изпърженото месо се смесва с ориза и се поднася топло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
54
41
31
20
10
Дай твоята оценка: