Агнешко по Талъсъмски

Adriyana - AdiAdriyana - Adi
Чирак
105478130
Агнешко по Талъсъмски1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • мента - 2 с.л. нарязана свежа
  • агнешки ребърца - 4 - 8 бр. или плешка
  • розмарин - 1 с.л. ситно нарязан
  • чесън - 3 скилидки
  • олио - 4 с.л.
  • чушки - 2+2 едро нарязани (червени и жълти)
  • фета - 100 г
  • чери домати - 12 бр.
  • тиквички - 2 средни
  • лук - 1 глава
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленчуците се нарязват на едро. Подправките се смилат фино заедно със олиото.

Месото се намазва с тях и се поставя върху канапе от нарязаните зеленчуци, постлани в намаслена тава с пръст вода.

Покриват се с фолио и се пекат 1 час на 180 градуса. Отвиват се и се запичат още 20-тина минути до порозовяване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: