Начин на приготвяне
От маята, мляко, захарта и 5 с.л. брашно се приготвя маята смес, която се оставя да втаса на топло.
След което прибавяме яйцата, олиото, брашното и една лъжичка оцет, за да стане тестото еластично.
Замесваме меко еластично тесто на дупки. Покриване тестото с кърпа на топло и оставяме да втаса около 1 час.
След като е удвоило обема си тестото за кифлички, го премесваме върху набрашнен плот.
Оформяме малки топки тесто, което разточваме. Аз го правя с чаша. В широката част слагаме плънката.
След като загърнем плънката хубаво притискаме краищата, за да не изтече. Оставяме ги отново да втасат.
След което мажем кифличките с жълтък, аз си оставям един от яйцата, които слагам в тестото. Поръсваме със сусам.
Печете кифлите с мая на 180°C в предварително зарята фурна около 40 мин.