Печени агнешки ребра

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Печени агнешки ребра2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Тази печени агнешки ребърца с ароматни подправки са сред любимите ни рецепти. Опитайте и кажете не сме ли прави"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - ребра 1 кг.
  • лук - 100 гр.
  • черен пипер - 1 гр.
  • червен пипер - 5 гр.
  • мащерка - 2 гр.
  • розмарин - листенца 1 - 2 бр.
  • лимони - 1 бр.
  • олио - 4 с.л.
  • сол - 15 гр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ребрата се нарязват на порции.

Смесват се стритите на прах листенца розмарин и мащерка с червения и черния пипер.

Месото се поръсва с направената от подправките смес.

Ребрата се поставят в тавичка, заливат се с една чаша хладка вода и се добавя растителното масло. Тавичката се покрива с намокрена хартия, върху която е поръсена солта. Пече се в умерена фурна до пълно омекване на месото.

Сервира се с гарнитура от задушени в масло пресни картофи или със зелена салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
55
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Terry
Terry
Обяснете, защо се поръсва сол върху намокрена хартия.
05.11.2021 14:13
1