Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Ориз на фурна»Агнешки ребра с ориз на фурна

Агнешки ребра с ориз на фурна

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Агнешки ребра с ориз на фурна1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
5-6
"Агнешки ребра, които са толкова крехки, че сами падат от ребрата и влизат в устата ви!"

Необходими Продукти

  • агнешки ребра - 1 кг
  • лук - 1 голяма глава
  • гъби - 200 г
  • олио - 100 мл
  • ориз - 1 и 1/2 ч.ч.
  • черен пипер
  • джоджен
  • сол - на вкус
  • бульон - 4 - 5 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете ребрата да се варят за около 45 минути в тенджера под налягане, като добавите по желание зърна черен пипер, 1-2 карамфилчета и дафинов лист. След това ги отцедете и прецедете бульона.

Запържете лука, след малко прибавете нарязаните гъби и щом омекнат, добавете ориза, разбъркайте и долейте чаша бульон. Оставете ориза да понабъбне леко. Овкусете със сол и смлян черен пипер. Разпределете ребрата в тава, добавете ориза и залейте с останалия бульон. При нужда овкусете с още подправки.

Сложете ястието агнешките ребра с ориз в умерено загряна фурна да се пече за около 45 минути или до пълна готовност. Може да приготвите ястието и с моркови вместо гъби, както и да добавите още някои от любимите си зеленчуци.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
55
42
30
20
10
Дай твоята оценка: