Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Печено агнешко»Агнешки ребра с лапад в слоукукър

Агнешки ребра с лапад в слоукукър

Агнешки ребра с лапад в слоукукър
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
280 мин.
Общо
300 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • агнешки ребра - 1 кг
  • зелен лук - 3 ч.ч.
  • лапад - 5 ч.ч.
  • ориз - 1 ч.ч.
  • джоджен - 1 ч.ч. пресен
  • сол
  • кисело мляко - пожелание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Посоляваме агнешките ребра и ги поставяме в слоукукъра. Прибавяме вода на половината на ребрата и пускаме на силно за 4 часа, докато омекне месото.

Отсипваме бульона, като премерваме 4 ч.ч. и слагаме ориза, зеления лук и спанака.

Оставяме да се готви 40 минути, през което време спанакът и лукът се задушават.

Прибавяме джоджена и се изключваме уреда.

Ястието е готово за сервиране.

Може да се сервира с лъжичка кисело мляко пожелание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: