Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Агнешки ребра със спанак

Агнешки ребра със спанак

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Агнешки ребра със спанак
Снимка: Мария Симова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Сочни вкусни ребърца със спанак и ароматни подправки Ммм..."

Необходими Продукти

  • агнешки ребра - 1. 5 кг
  • спанак - 1 кг
  • лук - 5 стръка пресен
  • чесън - 5 стръка пресен
  • червен пипер - 1 ч.л. равна
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • ориз - 2 с.л.
  • масло - 100 г
  • джоджен - 5 стръка пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете агнешките ребра на по-едри парчета, запържете ги в загрятото масло до златисто-кафяв загар.

Прибавете ситно нарязаните стръкове лук и чесън и едро нарязания спанак, разбъркайте няколко пъти, за да поомекнат.

Добавете измития и прецеден ориз, червения пипер и разбъркайте добре.

Прехвърлете сместа в тавичка и залейте с топла вода, колкото да покрие ребърцата.

Поръсете с черен пипер на вкус и нарязаните стръкчета джоджен, посолете на вкус.

Покрийте тавата с капак или алуминиево фолио и поставете тавата в предварително загрята на 180 градуса фурна, печете до готовност на месото.

Агнешките ребра със спанак са чудни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: