Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Ребърца»Крехки агнешки ребра на скара

Крехки агнешки ребра на скара

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Крехки агнешки ребра на скара
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4
"Поднесете тези крехки агнешки ребра топли с любима ваша гарнитура"

Необходими Продукти

  • агнешки ребра - 1 кг
  • зехтин - 4 с.л.
  • джоджен - 1 и 1/2 ч.л. сушен
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • лют пипер - 1/2 ч.л.
  • сок от лимон - 3 с.л.
  • сос уорчестър - 2 с.л.
  • сол - на вкус
  • червен лук - 1 или 2 глави
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете с кухненска хартия агнешките ребра.

Нарежете ги на две по две ребърца, за да поемат по-добре маринатата, а и да се сготвят по-бързо.

Пригответе маринатата, като смесите зехтина, сока от лимон (може и лайм), сос Уорчестър, джоджен или мента, черен и лют пипер и малко сол.

Черения лук нарежете на дебели шайби.

Намажете с кухненска четка месото с ароматната марината, покрийте с лука и оставете в хладилник за 1 нощ.

Ако ребърцата ви са от младо агне, можете да печете на скарата директно, но ако са по дебелички и големи, е добре да претърпят предварителна термична обработка. Тя се осъществява като ребрата се завият във фолио или в торбичка за печене и се готвят бавно във фурната на 120 °C за час и 15 минути.

След това вече са готови за печене върху скарата.

Когато подредите ребрата върху добре загрялата скара, не ги обръщайте поне 3-4 минути или докато видите, че месото започне да се отделя.

Печете до хубав загар от двете страни около 10 минути общо или зависи дали сте ги готвили предварително.

Проверете си едно ребърце дали е готово отвътре и ако трябва, сложете за още малко време върху скарата.

След като крехките ребърца са готови, ги посолете, а отделно по желание си изпечете върху скарата и лука от маринатата.

Поднесете крехки агнешки ребра на скара топли с любима ваша гарнитура.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: