Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Кайсии в лек винен сос

Кайсии в лек винен сос

Нина НордНина Норд
Джедай
3062602k
Кайсии в лек винен сос1 / 2
09/06/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр. (жълтъци)
  • бяло вино - 50 мл
  • кафява захар - 250 г
  • сметана - 300 г
  • кайсии - 10 бр.
  • бисквити - 50 г меки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кайсиите се измиват и се набождат с дървени клечици. Захарта се смесва с 1 литър вода и се загрява на бавен огън до разтваряне на кристалите.

Кипва се, слагат се кайсиите и се варят 10 минути на слаб огън. Вадят се от сиропа и се охлаждат в затворен съд. Приготвя се сос, като жълтъците се разбиват със захарта до пяна и се слагат на водна баня.

При непрекъснато бъркане се загряват 4 минути и се добавя виното. Отстранява се от котлона и се бърка още 2 минути. Сметаната се охлажда, разбива се и се смесва с яйчената смес. Кайсиите се сервират, поляти със сос, в който се пускат натрошени бисквити.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: