Начин на приготвяне
Отделят се жълтъците от белтъците. Белтъците се разбиват на сняг, а 3 от жълтъците се разбиват отделно. Смесват се белтъците и разбитите жълтъци. Добавя се по малко от брашното при непрекъснато бъркане.
Тестото се разделя на части от по 200 грама. Всяка част се разточва на кръг и кръговете се нареждат един върху друг, като между тях се ръси брашно.
Купчината кръгове се реже на половина. Всяка половина се навива на руло по широчина и се нарязва на тънки ивици. Поръсва се с брашно, разпределя се на равна повърхност и се оставя да се изсуши 2 часа на стайна температура.
Запържва се на малки порции до златисто, вади се и се слага в сито, за да се отцеди от мазнината. Медът се вари със захарта на слаб огън за около 15 минути.
Запържените ивици тесто се слагат в голяма тава, заливат се с медения сироп, заглаждат се и се притискат с ръце. След като се охлади, рашид халвата се реже на малки ромбове и се сервира.