Кавказка рашид халва

Нина НордНина Норд
Джедай
306268
Кавказка рашид халва1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
12
"Десертът за днес - Кавказка рашид халва - вкусотия, каквато не сте опитвали досега"

Необходими Продукти

  • брашно - 3 ч.ч.
  • яйца - 8 бр.
  • олио - 2 ч.ч.
  • мед - 400 г
  • захар - 400 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделят се жълтъците от белтъците. Белтъците се разбиват на сняг, а 3 от жълтъците се разбиват отделно. Смесват се белтъците и разбитите жълтъци. Добавя се по малко от брашното при непрекъснато бъркане.

Тестото се разделя на части от по 200 грама. Всяка част се разточва на кръг и кръговете се нареждат един върху друг, като между тях се ръси брашно.

Купчината кръгове се реже на половина. Всяка половина се навива на руло по широчина и се нарязва на тънки ивици. Поръсва се с брашно, разпределя се на равна повърхност и се оставя да се изсуши 2 часа на стайна температура.

Запържва се на малки порции до златисто, вади се и се слага в сито, за да се отцеди от мазнината. Медът се вари със захарта на слаб огън за около 15 минути.

Запържените ивици тесто се слагат в голяма тава, заливат се с медения сироп, заглаждат се и се притискат с ръце. След като се охлади, рашид халвата се реже на малки ромбове и се сервира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: