Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Каши»Кавказка царевична каша с шафран

Кавказка царевична каша с шафран

Нина НордНина Норд
Джедай
306268
Кавказка царевична каша с шафран1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • царевично брашно - 1 ч.ч.
  • вода - 2 ч.ч.
  • захар - 6 с.л.
  • масло - 4 с.л.
  • шафран - 1 щипка
  • орехи - 1 ч.ч.
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шафранът се смесва с 1 супена лъжица гореща вода и се оставя за 20 минути. Във вряща подсолена вода се добавя на тънка струйка царевичното брашно.

Вари се 10 минути при непрекъснато бъркане. Добавя се захарта, след това се добавя маслото и разтвореният предварително шафран.

Орехите се нарязват на ситно и се запичат на сух тиган. Половината от тях се добавят в кашата и тя се кипва отново.

Сервира се, като се поръсва с останалите орехови ядки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: