Gotvach.bg»Рецепти»Морски дарове»Мезета»Джинджифилови скариди

Джинджифилови скариди

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Джинджифилови скариди
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2
"Подредете в две плата, поръсете с пресния чесън и поднесете вашите бързи, лесни и вкусни джинджифилови скариди"

Необходими Продукти

  • скариди - 12 бр. Много големи (калибър 16/20)
  • соев сос - 2 - 3 с.л.
  • джинджифил - 2 ч.л. прясно настърган корен
  • джинджифил - колкото орех, нарязан на тънки шайби
  • зехтин - 5 с.л.
  • пресен чесън - 2 стръка
  • лимони - 1 бр. малък/среден
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предлагам ви лесна, бърза и много вкусна рецепта за скариди.

За нея е важно те да са много голям размер, така наречения калибър 16-20. Тъй като такъв размер е трудно да се намерят пресни или охладени, купувам ги замразени и ги оставям да се размразят задължително в хладилник, а не на стайна температура.

Обелвам скаридите, като запазвам обелките и главите за бульон за рибена супа или паея. Ако няма да готвите скоро такова нещо, просто си ги замразете, но не ги изхвърляйте.

Почистете скаридите от вените. При големите е задължително.

Мариновайте морските дарове в 4 лъжици зехтин, лимонов сок, соев сос и двете лъжички прясно настърган корен от джинджифил.

Оставете за 15 минути в хладилник, като през това време почистете и накълцайте пресния чесън.

Загрейте широк тиган с лъжица зехтин на силен огън. Сложете в зехтина фини шайби от джинджифил и подредете скаридите на разстояние, като ги изваждате от маринатата.

Запечете от всяка страна до хубав загар. Това става много бързо, не се притеснявайте, че ще останат сурови. Не гответе дълго морските дарове, за да останат сочни и крехки.

Подредете в две плата, поръсете с пресния чесън и поднесете джинджифиловите скариди.

Вкусотия!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: