Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Орехова Торта»Орехова торта с шипков мармалад

Орехова торта с шипков мармалад

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
3575k1k2k1
Орехова торта с шипков мармалад
Снимка: Juliya
1 / 3
25/04/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Орехова торта с шипков мармалад е една от тортите, които ще приготвяте редовно за всеки специален повод - наистина сладко попадение"

Необходими Продукти

  • За блата
  • брашно - 120 г
  • захар - 120 г
  • меко масло - 120 г
  • яйца - 2 бр. размер L
  • орехи - 65 г смлени
  • бакпулвер - 10 г
  • ванилова захар - 1 пак.
  • За пълнеж и украса
  • ванилов пудинг - 1 пак.
  • прясно мляко - 500 мл
  • захар - 6 с.л.
  • течна сметана - 150 мл (30%) животинска
  • маскарпоне - 200 г
  • шипков мармалад - 160 г
  • черен шоколад - 100 г
  • краве масло - 20 г
  • орехи за украса - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа разбийте мекото масло, захарта и ваниловата захар.

Добавете яйцата едно по едно.

Пресейте брашното с бакпулвера и разбъркайте с течните съставки.

Сипете смлените орехи и разбъркайте.

Разпределете тестото в 2 тави (диаметър 17 см), покрити с хартия за печене.

Заравнете и печете в предварително загрята фурна на 180 °C фурна 10-15 минути.

Сгответе ванилов пудинг от готовата смес за пудинг, млякото и захарта.

Прехвърлете го в друг съд, покрийте с фолио и оставете да се охлади.

Разбийте 100 мл от сметаната с миксер.

Смесете студения пудинг с маскарпонето и разбийте за кратко.

Добавете разбитата сметана и разбъркайте внимателно с шпатула.

Разрежете блатовете на две, покрийте всеки блат с шипковия мармалад и крема.

Приберете ореховата торта в хладилник за 5 часа да стегне.

За глазура загрейте останалите 50 мл сметана и шоколада в микровълновата, разбъркайте и добавете маслото.

Полейте орехова торта с шипков мармалад и приберете в хладилник за няколко часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Irena
Irena
Много апетитно!
05.07.2023 10:58