Начин на приготвяне
Измийте картофите, моркова и цвеклото, увийте ги в алуминиево фолио и изпечете във фурна на 190 °C, докато станат готови.
Сварете яйцата и отделете белтъци от жълтъци.
Охладете и обелете зеленчуците.
Настържете по отделно на едро ренде картофите, моркови и белтъците.
На средно ренде настържете цвеклото и жълтъците.
Нарежете херингата на малки парченца, а лука на ситно.
В чиния за сервиране сложете слой картофи и поръсете с майонеза, след това сложете лука, сельодката и поръсете с майонеза.
Продължете с моркови, майонеза, белтъци, майонеза и жълтъци.
Завършете със слой цвекло и украсете с майонеза класическата салата Сельодка.
Приберете класическа сельодка под шуба в хладилник за 2 часа.