Начин на приготвяне
Поставете шафрана в малка купичка и добавете 1/2 чаша топла вода. Оставете го да се накисне за около 10-15 минути.
В малка тенджера сложете малините и захарта. Загрейте на среден огън, докато малините омекнат и започнат да се разпадат.
Пюрирайте сместа с помощта на блендер или пасатор. Прецедете през сито, за да премахнете семките, и оставете настрана.
Приготвяне на пудинга:
В друга тенджера смесете млякото и сметаната. Загрейте на среден огън, докато сместа започне да се затопля, но не завира.
Добавете накиснатия шафран с водата, в която се е накисвал, към млякото и сметаната.
Разбъркайте добре.
В малка купичка разтворете царевичното нишесте в малко студена вода, докато стане гладка смес. Добавете тази смес към топлото мляко и сметана.
Продължете да готвите, като постоянно разбърквате, докато сместа се сгъсти.
Добавете ванилията и малиновото пюре към сгъстената смес. Разбъркайте добре, за да се комбинират всички съставки.
Разлейте готовия пудинг в десертни чаши или купички.
Оставете да изстине до стайна температура, след което поставете в хладилника за поне 2 часа, за да се стегне.
Украса по желание.
Насладете се на вашия малинов пудинг с шафран!
Ако ви харесва тази рецепта, опитайте и другите ни рецепти за пудинг като бананов пудинг или пудинг с чиа.