Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Най-вкусните макарони с кайма на фурна

Най-вкусните макарони с кайма на фурна

Най-вкусните макарони с кайма на фурна4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Вече сте приготвили обяда? Нищо - ще направите втори, след като видите тези най-вкусни макарони с кайма на фурна"

Необходими Продукти

  • макарони - 300 г
  • олио - 4 с.л.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • кайма - 400 г
  • домати - 1 бр.
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • сух риган - 1 ч.л.
  • сух босилек - 1 ч.л.
  • За белият сос
  • масло - 1 с.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • прясно мляко - 300 мл
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • индийско орехче - 1/2 ч.л.
  • кашкавал - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на дребно и запържва в сгорещена мазнина. Когато омекне, се прибавят счуканите скилидки чесън, а малко след това и каймата.

Бърка се, докато каймата побелее и стане на трохи.

Прибавя се нарязаният домат и доматеното пюре.

Сосът се овкусява със сол, черен пипер, босилек и риган. Готви се още около пет минути и се дръпва от котлона.

Белият сос се приготвя, като в тенджерка се запържва брашното в сгорещеното масло със зехтин.

Пържи се около минута, добавя се прясното мляко, сол, индийско орехче и черният пипер. Сосът се готви на слаб котлон, докато се сгъсти.

Макароните се сваряват в подсолена вряща вода. Варят се около седем минути, прецеждат се и се прехвърлят в намазнена тава.

Към тях се прибавят запържената кайма и всичко се залива с белия сос. Отгоре макароните с кайма се поръсват с настърган кашкавал.

Слагат се да се пекат във фурна на 180 °C за половин час най-вкусните макарони с кайма на фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: