Начин на приготвяне
Нарязваме контрафилето на пържоли. Почистваме, ако има ципи, и през фолио за свежо съхранение ги начукваме с дървено чукче.
Скилидките чесън се пресоват, смесват се в една купа със солта, зехтина, лимоновия сок, ситно смления черен пипер, стрития на прах босилек и зеленчуков бульон и хубаво се разбъркват, за да се превърнат в еднородна и хомогенна смес.
В чесновата марината потапяме пържолите, като отново разбъркваме хубаво, за да може добре да се овалят в сместа.
Купата покриваме с фолио и оставяме пържолите да престоят поне за един час в хладилника, за да се овкусят напълно.
Ако разполагате с повече време, ги оставете за цяла нощ.
След като са се мариновали достатъчно, изваждаме ги, намазваме ги обилно с олио или зехтин и ги мятаме да се пекат на скарата върху жарта до готовност, като обръщаме от всяка страна.
Сервираме с подходяща зеленчукова салата и охладено питие.
Свинското контрафиле на жар с чеснова марината е много вкусно.
Коментари