Начин на приготвяне
От дозата излизат 16 малки кексчета.
Използвам стевия за десерти и еритритол на прах, които са 1:1 със захарта. Това означава, че тези 60 г подсладител отговарят на 60 г захар.
Яйцата се разделят на белтъци и жълтъци.
Към жълтъците се добавят всички останали продукти и се разбива с миксер.
Белтъците се разбиват хубаво на сняг. След това белтъците се добавят към другата смес и се обърква хубаво с шпатула.
Използвам силиконови форми, които предварително намазах с малко кокосово масло.
Разпределям сместа, като отгоре оставям малко място.
Пекох кексчетата във фрайъра. Може да ги изпечете и във фурната на 180 °C, като трябва да е предварително загрята. Точно време не мога да кажа. Наглеждайте ги!
Включих фрайъра да загрее на 200 °C за 2-3 минути на програма bake. След това намалих градусите на 160 и пекох 20 минути, без да обръщам.
Сега да ви кажа какво разбрах случайно. Наложи се да свърша нещо и вторите ароматни кексчета останаха във фрайъра след края на програмата. Не мога да кажа колко, може би 5-10 минути. Установих, че стават още по-добре.
Източник: Вкусни рецепти с Валерия