Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Мъфини»Кето коледни кексчета

Кето коледни кексчета

ВалерияВалерия
Мастър Шеф
2474k6431
Кето коледни кексчета
Снимка: Валерия
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
23 мин.
Общо
53 мин.
Порции
16
"Оставете ароматните кето кексчета във фрайъра след края на програмата. Установих, че стават още по-добре."

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • заквасена сметана - 60 г
  • кокосово масло - 30 г меко /може и краве/
  • бакпулвер - 8 г
  • бадемово брашно - 50 г
  • орехи - 50 г смлени
  • какао - 5 г
  • течна ванилия - 1/2 ч.л.
  • канела - 12 ч.л.
  • джинджифил - 1/4 ч.л.
  • индийско орехче - 1/4 ч.л.
  • подсладител - 60 г /смесвам стевия с еритритол/
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От дозата излизат 16 малки кексчета.

Използвам стевия за десерти и еритритол на прах, които са 1:1 със захарта. Това означава, че тези 60 г подсладител отговарят на 60 г захар.

Яйцата се разделят на белтъци и жълтъци.

Към жълтъците се добавят всички останали продукти и се разбива с миксер.

Белтъците се разбиват хубаво на сняг. След това белтъците се добавят към другата смес и се обърква хубаво с шпатула.

Използвам силиконови форми, които предварително намазах с малко кокосово масло.

Разпределям сместа, като отгоре оставям малко място.

Пекох кексчетата във фрайъра. Може да ги изпечете и във фурната на 180 °C, като трябва да е предварително загрята. Точно време не мога да кажа. Наглеждайте ги!

Включих фрайъра да загрее на 200 °C за 2-3 минути на програма bake. След това намалих градусите на 160 и пекох 20 минути, без да обръщам.

Сега да ви кажа какво разбрах случайно. Наложи се да свърша нещо и вторите ароматни кексчета останаха във фрайъра след края на програмата. Не мога да кажа колко, може би 5-10 минути. Установих, че стават още по-добре.

Източник: Вкусни рецепти с Валерия

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: