Начин на приготвяне
Включете фурната на 180 градуса да загрява. Почистете чесъна и го смачкайте с преса.
Копърът измийте и нарежете на ситно.
В купа смесете брашното, заквасената сметана и содата (ако нямате точно оризово брашно, може да ползвате всякакво).
Разбъркайте и добавете яйцето и изварата и настъргания кашкавал.
Подправете със солта, добавете смачкания чесън и нарязания копър.
Разбъркайте търпеливо сместа, така че всички съставки от купата да се смесят.
Сместа, изсипете в силиконови формички за кексчета, които предварително сте намазали с малко мазнина.
От тази сума получавам 6 дори големи (сравнително) или 12 по-малки под формата на цветни рози домашни солени кексчета.
Печете кето закуските за 25-30 минути.
След изпичане солени кето кексчета се охлаждат, изваждат се от формичките и са готови за консумация.
Коментари