Начин на приготвяне
Слагаме на котлона измитите и почистени череши заедно с една чаша от захарта и водата. Бъркаме докато се редуцира до смес с консистенцията на мармалад.
Това става за около 10-15 минути, след като започне да къкри. Прибавяме лимоновия сок и оставяме сместа настрани.
В купа разбиваме яйцата с останалата захар.Прибавяме прясното мляко и лимоновия ликьор. Разбъркваме. Добавяме брашното и бъркаме отново до гладка смес.
В подходящи купички (може да използваме и тавичка) разпределяме черешовата смес.
Доливаме с другата смес и печем на 180 градуса в предварително загрята фурна.
Сладкишът е готов, когато получи златист загар.
Може да се консумира топъл или охладен.
По желание поръсете плодовия сладкиш с пудра захар.
Черешовият сладкиш с лимонов аромат е готов.