Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Студено ароматно говеждо

Студено ароматно говеждо

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Студено ароматно говеждо1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
140 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
290 мин.
Порции
4-5
"Само един истински майстор знае как да приготви говеждо, което да е вкусно както топло, така и студено"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 1 кг.
  • олио
  • соев сос - 1/4 ч.ч.
  • шери - сухо 1/2 ч.ч.
  • чесън - 4 скилидки
  • джинджифил - 2 корена нарязани на филийки
  • праз - 1 стрък нарязан на лентички с дължина 2 см.
  • канела - 1 пръчица
  • анасон - 1 ч.л.
  • босилек - 4 стръка
  • захар - 1 с.л.
  • желатин - 2 с.л.
  • вода - 1/4 ч.ч. студена
  • сусамено масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте месото и го подсушете. Запържете го в малко олио докато покафенее от всички страни.

Смесете следващите съставки в голяма тенджера. Оставете ги да заврат. Прибавете месото и достатъчно вода да го покрие. Намалете котлона на най-малката степен и варете поне 2 ч. Изключете котлона и оставете да се накисне 1 ч. Извадете месото, охладете го и го нарежете на тънки филийки.

Прецедете течността и отстранете мазнинатата от нея.

Разтворете желатина в студената вода и ги прибавете към прецедената течност. Варете докато течността намали обема си на 2 – 2 1/2 ч. ч. Оставете да изстине.

Подредете месото върху предварително намазана със сусамено масло чиния за сервиране. Изсипете охладената течност отгоре.

Охлаждайте в хладилника няколко часа преди да сервирате.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: