Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Гъбена супа»Гъбена кремсупа с прясно мляко

Гъбена кремсупа с прясно мляко

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Гъбена кремсупа с прясно мляко2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6-8
"Класическата гъбена крем супа, която е вкусна както топла, така и студена"

Необходими Продукти

  • картофи - 800 гр.
  • моркови - 4 - 5 бр.
  • сол - на вкус
  • гъби - 400 гр.
  • маргарин - 2 - 3 с.л.
  • прясно мляко - 500 м.л.
  • бульон - гъбен 2 кубчета
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • копър - 1/2 връзка
  • черен пипер - на вкус,
  • яйца - 1 белтък
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете в подсолена вода (в голяма тенджера) картофите и морковите, обелени и нарязани на не много едри парчета, за да могат да се пасират. Малко преди да се сварят, добавете гъбите, нарязани на ситно, маргарина и бульончетата. Когато гъбите се сварят, свалете от огъня и пасирайте.

Изчакайте да поизстине и добавете млякото, като разбърквате постоянно, и доматеното пюре, разредено с малко вода.

Сложете пак на котлона и намалете огъня до умерен, като разбърквате често. След 10 минути добавете копъра и черния пипер, а след още 2-3 минути свалете от огъня.

Изсипете предварително леко разбития белтък, като бъркате непрекъснато.

Супата може да се сервира с препечени филийки или крутони, може също да се консумира студена.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
53
44
31
20
10
Дай твоята оценка: