Начин на приготвяне
Нарязваме тиквичките на големи парчета, не белим кората.
Почистваме другите зеленчуци от корите. Моркова го режем на парчета.
Лука го режем на две парчета, картофите също режем на парчета.
Всичко слагаме в тенджерка. Прибавяме листата на целината. Доливаме вътре топла вода, да покрие зеленчуците, и оставяме да заври.
Леко намаляваме котлона, докато сварим всички зеленчуците. След като се сварят, част от водата е извряла.
Пасираме всичко с пасатор.
Подправяме кремсупата от тиквички със сол и черен пипер. Добавяме маслото и топло прясно мляко и отново пасираме до гладкост.
Една филия хляб препичаме на тостер и нарязваме на малки кубченца.
Сипваме от лятната супа още гореща в купичка и слагаме отгоре крутончета хляб.
Да ви е вкусна кремсупа с тиквичка и прясно мляко.