Начин на приготвяне
Сварете в подсолена вода (в голяма тенджера) картофите и морковите, обелени и нарязани на не много едри парчета, за да могат да се пасират. Малко преди да се сварят, добавете гъбите, нарязани на ситно, маргарина и бульончетата. Когато гъбите се сварят, свалете от огъня и пасирайте.
Изчакайте да поизстине и добавете млякото, като разбърквате постоянно, и доматеното пюре, разредено с малко вода.
Сложете пак на котлона и намалете огъня до умерен, като разбърквате често. След 10 минути добавете копъра и черния пипер, а след още 2-3 минути свалете от огъня.
Изсипете предварително леко разбития белтък, като бъркате непрекъснато.
Супата може да се сервира с препечени филийки или крутони, може също да се консумира студена.