Начин на приготвяне
Първо сваряваме картофите.
Подходяща тавичка се намазнява с олио и се слагат нарязаните на средно едро варени картофи и нарязаните луканка или шунка. Подправят се със сол и с подправката риган.
Яйцата се разбъркват с млякото и се натрошава сиренето - ако обичате магданоз, добавете и него.
Сместа се добавя към картофите, като трябва да ги покрива. Отгоре се добавя кравето масло, нарязано на филийки.
В загрята до 200 градуса фурна се пече 20 минути, след което се добавя настърганият на ренде кашкавал и се оставя за още 20 минути да се доизпече огретенът до златиста коричка.
Желателно е огретенът да се сервира топъл с подходящ пресен хляб и чаша вино.
Бързият и вкусен огретен е готов.