Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Скумрия с праз и копър

Скумрия с праз и копър

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Скумрия с праз и копър2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Това е от онези рецепти, които се готвят сами, при това за нула време, докато вие замезвате"

Необходими Продукти

  • риба - 4 скумрии
  • праз - 2 - 3 стръка
  • лук - 1 глава
  • копър - 1/2 връзка
  • лимони - 1 бр. сока
  • олио - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • масло - 50 гр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените от вътрешностите, главата, перките и опашката скумрия, измиваме, осоляваме поръсваме с черен пипер, лимонов сок и олио и я нареждаме в съд от йенско стъкло.

Нарязваме на ситно лука и праза и изсипваме върху рибата, добавяме наситнения копър, останалия лимонов сок, 2 с.л. олио, и 100 мл вода и малко сол.

Печем около 30 мин. в гореща фурна под капак.

При поднасяне на топлата риба се слага по 1 малка бучка масло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Илияна Сидери
Илияна Сидери
Много е вкусно.
19.09.2013 21:36